350g Tepung Gandum
25g Tepung Kastad (Anggaran 2sudu besar)
25g Tepung Jangung (Anggaran 2sudu besar)
250g Buttercup
125g Cream Cheese Tantura
1Biji kuning telur
sedikit garam halus
1bekas Jem Nanas (Nona)
Bahan sapuan tart:
kuning telur
pewarna kuning telur
sedikit air
Cara-cara:
- Satukan Butter, Cream Cheese dan garam.
- Masukkan kuning telur kacau sebati kemudian masukkan tepung gandum,tepung kastad,tepung jagung.
(tepung diayak terlebih dahulu supaya tiada bendasing)Uli sebati. - Terap menggunakan acuan tart, dan gulung seperti biasa.
- Sebelum bakar hias tart dengan sapuan.(kuning telur+pewarna kuning+sedikit air)
- Bakar pada suhu 160°C (30 minit) Api atas dan bawah.
OVEN:AE-19N PENSONIC chef Ismail (Oven jenis kecil 25biji sekali bakar)
No comments:
Post a Comment